Hing Ting Lai viervoudig Noord-Hollands kampioen snelschaken

Met een ongelooflijke 100% score heeft Hing Ting Lai voor de vierde maal toegeslagen op het NHSB-Snelschaakkampioenschap!

Een ware 'clash der titanen' vond plaats in de vijfde ronde toen Hing Ting Lai en Dimitri Reinderman, beiden driemaal winnaar van dit kampioenschap, met elkaar de strijd aanbonden. Het pleit werd beslecht in het voordeel van Hing Ting Lai die de koppositie vervolgens niet meer uit handen gaf. De derde plek werd bezet door Fred Slingerland die zijn verlies uit de eerste ronde tegen Arend Stapel op indrukwekkende wijze wist goed te maken.

Bij de jeugd werd de titel in de wacht gesleept door Kevin de Rooij. De getalenteerde twaalfjarige speler liet zien uitstekend mee te kunnen in het sterke deelnemersveld en eindigde met 7 punten als beste jeugdspeler van het toernooi.

De gedetailleerde (ronde)uitslagen kunt u vinden via https://nhsbsnel.caissa-eenhoorn.nl/wordpress/?page_id=12

Later volgt meer...

Zaterdag 1 juni: NHSB-Snelschaakkampioenschap

Het is weer bijna zover! Op zaterdag 1 juni 2019 presenteert Caissa-Eenhoorn het open Noord-Hollands Kampioenschap Snelschaken!

Er worden 15 ronden gespeeld van 5 minuten p.p.p.p. en er zijn zeer veel mooie geldprijzen te verdienen. De eerste vijf prijzen bedragen maar liefst €350, €200, €125, €100 en €50, maar er zijn nog veel meer (jeugd-, geld- en rating-) prijzen te winnen!

Het toernooi begint om 10.45 uur in De Kreek (Meetketting 1 te Zwaag) en om 16.45 uur worden de prijzen uitgereikt. Het inschrijfgeld bedraagt €10 (GM / IM vrij; onder 18 jaar €5).

Het belooft weer een mooi en gezellig toernooi te worden en wij nodigen u dan ook van harte uit om mee te doen! Meldt u daartoe snel aan via NHSBsnelschaken@gmail.com of via deze link. De huidige deelnemerslijst kunt u hier bekijken en de einduitslag van vorig jaar vindt u via deze link.

Met sportieve groet,

Sv. Caissa-Eenhoorn
http://www.caissa-eenhoorn.nl

Hing Ting Lai: drie keer is scheepsrecht!

Met 13 punten uit 15 wedstrijden heeft Hing Ting Lai gisteren voor de derde maal het NHSB-Snelschaakkampioenschap op zijn naam geschreven. Hij komt daarmee op gelijke hoogte met Dimitri Reinderman die het kampioenschap in 2011, 2012 en 2013 wist te winnen. De tweede en derde plek waren voor Liam Vrolijk, tevens daarmee de beste jeugdspeler, en Erik van den Doel. Manuel Bosboom mag zich voor de tweede keer kampioen van de NHSB noemen. Bij de jeugd ging deze titel naar de kersverse Nederlands kampioene bij de meisjes t/m 20 jaar Robin Duson.

De gedetailleerde uitslagen per speelronde kunt u hier bekijken.